ICfin_material_sample_AW1617b_lores

Värit viestivät kulttuurista, taloudesta ja maailmantilanteesta. Tulevia väritrendejä ennustavat useat organisaatiot, joiden työ auttaa muodin, muotoilun ja kaupan parissa työskenteleviä ennakoimaan kuluttajien mieltymyksiä tulevaisuudessa. Yksi väriennusteiden laatijoista on Intercolor-järjestö, jota Suomessa edustaa Suomen Intercolor ICfin ry.

ICfin-kartta on väriennuste, joka ilmestyy kaksi kertaa vuodessa noin puolitoista vuotta ennen uutta sesonkia. Värikartan taustalla on 15 jäsenmaan yhteistyö.
”Tapaamme kahdesti vuodessa. Kokoukseen jokainen jäsenmaa tuottaa oman materiaalinsa, johon kootaan mielenkiintoisia teemoja ja ilmiöitä – musiikista ja tieteestä politiikkaan ja uskontoon. Pohdimme, miten nämä tulevat näkymään värimieltymyksissä”, kertoo Suomen Intercolor ICfin ry:n väriasiantuntija Tuija Maija Piironen.

Tänä keväänä pidetyssä kokouksessa työstettiin ennuste keväälle 2017. Suomi esitteli yhtenä tulevana ilmiönä Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden, jonka teemana on ”together – yhdessä”. Yhteisöllisyys on nouseva teema kaikkialla. Esityksissä näkyy elämäntyylien globalisaatio. Yhä enemmän tulee esiin samantyyppisiä aiheita ja värisävyehdotuksia eri puolilta maailmaa.

”Katsausten pohjalta suodatetaan yhteinen näkemys. Tuloksena syntyy Intercolor-väriennuste, jossa on tiivistettynä kansainvälisen asiantuntijaverkoston ajatustenvaihto. ”, sanoo Piironen.

Väriennusteesta tehdään aina maakohtainen versio, jossa painotukset saattavat muuttua, koska siinä huomioidaan paikalliset preferenssit.

”Kulttuurierot näkyvät. Kuumien maiden väriehdotuksissa on voimakkaita sävyjä. Pohjoisten maiden värikartoissa näkyy vuodenaikojen vaihtelu. Talven sävyt ovat tummia, kesällä värit kirkastuvat”, Piironen sanoo.

Kartassa on noin 30 ICfin-väriä sekä taustatekstit suomeksi ja englanniksi. Mukana tulevat näytepalat kaikista kartan väreistä. Tilaajat kutsutaan kahdesti vuodessa infotilaisuuteen, jossa taustoitetaan ja syvennetään kauden teemoja.

ICfin-värikartta on hyvin edullinen, sen hinta on 135 euroa + alv. ”Meillä on vakiotilaajina yrityksiä ja yksittäisiä suunnittelijoita muun muassa muodin, sisustuksen, kosmetiikan ja korualoilta. Toivomme mahdollisimman monen suunnittelijan hyötyvän koosteestamme”, toteaa Pulkkinen.

Lisätiedot

ICfin-väriennusteen lisämateriaaleineen voi tilata osoitteesta www.icfin.com.

Intercolor
Intercolor on perustettu vuonna 1936. Sen jäseninä on nyt 15 maata Euroopasta, Aasiasta ja Amerikasta: Espanja, Iso Britannia, Italia, Japani, Kiina, Korea, Portugali, Ranska, Saksa, Suomi, Sveitsi, Thaimaa, Turkki, Unkari ja Yhdysvallat.

Kuva: Suomen Intercolor ICfin ry

Artikkeli julkaistu Suomen Tekstiili & Muoti kotisivuilla 15.6.2015
Linkki sivuille