Kevät-kesä 2019

Kesäkauden 2019 väriteemoissa on valinnanvaraa! Maailmaa lähestytään hiljaisuuden ja mietiskelyn kautta, mutta ei pelätä tarttua ongelmiin ja etsiä aktiivisesti ratkaisuja niihin. Toisaalla ollaan pään sisällä virtuaalitodellisuudessa, toisaalla kaduilla osoittamassa mieltä
hyvien asioiden puolesta. Maaseudulta etsitään uudenlaista elämäntyyliä, joka hyödyntää kaikkea nykyajan tietotaitoa ja ympäristöosaamista. Käsillä tekemisen materiaalit, kuten savi, muta ja terrakotta nousevat esiin. Sävyt voivat olla viipyilevän verhottuja tai äänekkään hulluttelevia. Unohtamatta kuuman kaupunkikesän kiihkoa ja nautinnonetsintää!

 

Avaa pdf

DESIRABLE ACEDIA
Ikävystyminen ja laiskuus eivät ole enää syntiä vaan tavoiteltavaa positiivista tyhjyyttä ja arjen mindfulnessharjoitusta. Muotoilussa palataan juurille konstailemattomaan ja arkipäiväiseen yksinkertaisuuteen, jossa on originaalirumuutta ja kömpelyyttä. Teknologia mahdollistaa uudenlaisen maanläheisen elämäntyylin, eikä vaadi käyttäjänsä jatkuvaa huomiota. Harmoninen ja sointuisa ryhmä, jossa ajattomat sävyt rytmittyvät pehmeän harmaan ja valkoisen kanssa. Korkki tuo kokonaisuuteen kodikasta materian tuntua.

EXPONENTIAL AGE
Maailman kompleksisuus ja monimutkaiset haasteet vaativat eri alojen yhteistyötä. Kaaoksessa keskitytään sellaiseen, mikä voisi olla mahdollista ja pyritään parantamaan maailmaa asia kerrallaan. Kokeellisuus, tieteen ja taiteen yhdistäminen sekä bio-osaaminen avaavat uusia näkökulmia todellisuuteen. Kokonaisuutena ryhmä on särmikäs ja kantaaottava. Materiaaliset ja luonnolliset sävyt kulkevat yhdessä syvän petroolin ja neonia huokuvan oranssin kanssa.

HEADSCAPE
Oma mieli on media! Lisätyn todellisuuden, keinoluonnon ja optisen teknologian avulla haetaan virtuaalielämyksiä jokapäiväiseen elämään. Uudenlaisten implanttien avulla pystytään jopa ”kuulemaan” värejä. Ryhmän sävyissä on epätodellista kangastusten värinää. Alitajuntaiset sinisävyt kohtaavat peilimäisen kirkkaan metallin.

MINISTRY OF HAPPINESS
Ihmiskeskeinen lähestyminen, hyvinvointi ja onnellisuus halutaan agendalle virallisella tasolla. Valinnoilla pyritään asioiden ytimeen, erilaisuuden ja moninaisuuden sietämiseen ja hyvän elämän edistämiseen kaikille. Ryhmä on hyväntuulinen ja leikkisä, mutta ei naiivi.
Sävyt ovat luonnollisen onnellisia ja puhtaita.

ICfin | Arkisto

Arkistossa koosteet aikaisempien kausien ICfin värikartoista

Yhteystiedot

Suomen Intercolor ICfin ry
Jätkäsaarenkuja 13 B 50
00220 Helsinki, Finland

e-mail: info(at)icfin.com
mobile: +358 (0)44 530 0015

Ajankohtaista

Talvikauden 2018-19 värikokous

  Talven 2018-19 tulevat trendit ja värisuuntaukset olivat keskiössä Lontoossa, jossa pidettiin kauden kansainvälinen Intercolor kokous marraskuussa 2016. Järjestelyistä vastasi British Textile Colour Group BTCG, joka edustaa Iso-Britanniaa värijärjestössä....

Kesän 2018 ICfin värikokous

Kesän 2018 värejä hahmoteltiin Shanghaissa toukokuussa 2016 kansainvälisessä Intercolor-kokouksessa, joka oli osa China International Fashion & Creative Forum-tapahtumaa. Kauden ICfin-väriennuste on ilmestynyt lokakuussa ja se on postitettu automaattisesti...

Syksy-talvikauden 2017-18 värikartta on ilmestynyt

Syksy-talvikauden 2017-18 värikarttaa visioitiin kansainvälisessä Intercolor-kokouksessa Unkarin Budapestissä marraskuussa 2015. Kauden ICfin-väriennuste Breaking the Box! on ilmestynyt maalis-huhtikuun vaihteessa ja se on postitettu automaattisesti kaikille...

Kesän 2017 värikartta ja trendiseminaari

Kevät- kesäkauden 2017 värisuuntauksia hahmoteltiin kansainvälisessä Intercolor-kokouksessa toukokuussa 2015 St Gallenissa Sveitsissä. Kauden ICfin-väriennuste ilmestyy lokakuussa ja se postitetaan automaattisesti kaikille kestotilaajille. Voit tiedustella kartan...

Blogi

2020 Cultural Uniqueness

Kansainvälisen Intercolor-kongressin kesä 2020 -kokousta Marseillessa pohjustettiin näkemyksillä muoti-, urheilu- ja muotoilun maailman ammattilaisten kanssa. Lue Textiles Magazine lehden artikkeli 2020 Cultural Uniqueness (vain englanniksi)

”Värit vaikuttavat meihin, tahdoimme tai emme”

Suomalainen Tuija Maija Piironen kuuluu kansainväliseen ryhmään, joka etsii katukuvasta hiljaisia signaaleja siitä, mitkä ovat seuraavia muotivärejä: ”Värit vaikuttavat meihin, tahdoimme tai emme”

Värejä ennustetaan muotoiluteollisuuden käyttöä varten

Ylen toimittajat vierailivat Intercolorin talvi 2019-20 kansainvälisessä värikokouksessa Milanossa. Kokoustunnelmista uutisoitiin Ylen pääuutislähetyksissä 26. helmikuuta 2018. Toimittaja Kirsti Karttusen haastattelussa mm. Intercolorin presidentti Niels Holger Wien Saksasta ja Portugalin edustaja Luis Parada.