VARIEGATION

Huolestuttavien ympäristöuutisten takia haetaan turvallisuuden tunnetta ja pakoa todellisuudesta. Joillekin kauniit esineet tai viherkasvipaljouden hoivaaminen tuo merkityksellisyyttä elämään. Keräilijä nauttii etsimisen jännityksestä ja löytämisen ilosta. Modernissakin asunnossa saa eletty elämä näkyä kodikkaana, kaleidoskooppimaisena kirjavuutena. Toiset matkustelevat eksoottisissa kohteissa tai äärimmilleen vietynä haaveilevat paosta jollekin toiselle planeetalle. Virtuaalitodellisuus/VR-teknologia voi mahdollistaa siirtymiset hallusinatoorisiin unimaisemiin. Ryhmän sävyt ovat kuin satumaan kartasta poimittuja: hiekkaranta, laventeli, keijupölyn keltainen, Peter Panin- vihreä (melko vaaleana kylläkin!), purppura, turmaliinin punainen.

SPORT POWER

Todellinen intohimo yhdistää ihmisiä. Yhteiset kokemukset ja jaetut tunteet voimaannuttavat ollaan sitten luonnon helmassa ulkoilmaseikkailuissa, katsomossa omaa joukkuetta kannattamassa tai kaduilla osoittamassa mieltä tärkeiden asioiden puolesta. Girl Power/Feminize!- teema jatkaa edellisten kausien keskustelua sukupuoliroolien tai ikäjaottelun katoamisesta. Muovivaara tiedostetaan ja etsitään ratkaisuja energiaja materiaalikysymyksiin. Trash-running yhdistää kuntoilun ja ympäristöstä huolehtimisen. Kierrätyksessä sävynsä taittaneet keltainen ja punainen saavat rinnalleen Välimeren turkoosin ja oranssin, joita ryhdittää tumma suonruskea ja vihreä. Tulevaisuuden kierrätykseen perustuvassa materiaalituotannossa puhdas valkoinen tulee olemaan norsunluutakin arvokkaampaa. Ryhmän harmaanvalkoinen enteilee sitä.

COMPASSION

Kauniiden vanhojen rakennusten aikakerrostumissa, maali- ja tapettikerroksissa on tuhansia tarinoita. Vaatii pysähtymistä, vaivannäköä ja intohimoista uppoutumista kaivaa vuosikymmenten takaiset tarinat esiin. Ihmisen kerrostumiin vaikuttaa perimä, koettu ja erilaiset syy-seuraussuhteet. Toistemme ymmärtäminen syntyy kuuntelemisesta. Monikulttuurisuus synnyttää uutta alkuperäylpeyttä. Erilaisia etnisiä piirteitä korostetaan ja jopa rakennetaan meikeillä, kampauksilla ja piilolinsseillä. Ryhmässä on ilmavuutta, ajan patinaa, mineraalikerrostumaa, luonnollisia sävyjä ; iho, luu, kuivunutta oksaa, harmaata kääpää, tummunutta punamultaa. Sielukkaan keveä vihreä keskustelee valkoisella taitetun keltaisen kanssa.

BIOVATION

Geenitekniikka, nanoteknologia ja lääketieteen kehitys avaavat huimia mahdollisuuksia mutta synnyttävät myös kysymyksiä kaikilla elämänalueilla. Synteettinen biologia mahdollistaa uusien materiaalien kasvattamisen DNA-tasolla käyttäen eläviä organismeja ”tehtaina”. Lääkkeitä kehitetään eläinkloonien avulla. Jopa ruokaa voi tuottaa kasvi- tai eläinsoluviljelyllä bioreaktoreissa. Teknologian nopea kehitys vaatii miettimään käyttäytymissääntöjä ja arvioimaan käsityksiä oikeasta ja väärästä. Miten kehitetään lainsäädäntöä tai otetaan huomioon ympäristö tai yksilön ja yhteisön eettiset arvot? Ryhmässä on outoa luontoa; sienimäistä keltaista, biomassan vihreää, hiivan harmaata,säihkyvää violettia, yöntummaa sinistä.

Selaa koosteita aikaisempien kausien ICfin värikartoista

Avaa pdf

 

Avaa sivu

 

Avaa pdf

 

Avaa sivu

 

Avaa pdf

 

Avaa sivu

 

Suomen Intercolor ICfin ry
Jätkäsaarenkuja 13 B 50
00220 Helsinki, Finland

e-mail: info(at)icfin.com
mobile: +358 (0)44 530 0015