Heart

Punaiset voimavärit ilmaisevat ihmisenä olemista; myötätuntoa, positiivista kehollisuutta, seksuaalisuutta. Rohkeutta ja intohimoa toimia tärkeiden asioiden puolesta. >CHECK THIS! “Red Rebel Brigade symbolises the common blood we share with all species, That unifies us and makes us one.”

THE RED BRIGADE on brittiläinen katuperformanssiryhmä, joka haluaa muistuttaa maailmanlaajuisen ympäristö- katastrofin vaarasta ja kannustaa kaikkia pelastamaan ihmiskunnan ja muut lajit sukupuutolta. Ryhmä esiintyy äänettömästi, hitaasti liikkuen, kasvot valkoisiksi maalattuina ja pukeutuneena punaisiin asuihin. Join Us as we draw a Red line around the world!

 

Melt

Arktinen tulee olemaan yksi 2020-luvun tärkeitä teemoja. Luonnon elementtien olomuodon muutokset ovat pohjoisilla alueilla kuuluneet aina vuodenkiertoon. Lakastuminen ja uudelleensyntymä, veden jäätyminen ja sulaminen, värien katoaminen ja ilmestyminen uudelleen. Luontoäitiä leikitään nyt myös laboratoriossa työstämällä eläviä organismeja molekyyli- ja DNA-tasolla. Ryhmän sävyissä on sinertävää läpikuultavuutta, geelimäisyyttä ja sulamisvesien sameutta ja likaa.

>CHECK THIS! STRUCTURAL COLOUR / strukturaalinen väri syntyy valon heijastuessa monimutkaisista mikrorakenteista, joita on luonnostaan mm. hyönteisissä ja lintujen höyhenissä. Eri puolilla maailmaa kehitellään materiaaleja, joiden väri syntyisi ilman värjäysprosessia säästäen resursseja ja ympäristöä. Esim. Nagoyan Yliopistosta, Japani.

Spirit

Käsityön arvostus kasvaa. Vieraantuminen luonnonmukaisesta, yksinkertaisesta elämäntyylistä saa etsimään unohtuneita taitoja. Vanhoja työmenetelmiä ja paikallista materiaaliosaamista siirretään nykyaikaan. Värimaailma kumpuaa kansan- taiteen vahvoista, hartaudella työstetyistä materiaaleista: rehellisiä sävyjä mineraali- ja kasvimaailmasta. Uppoudu hitaaseen tekemiseen!

>CHECK THIS! Trendiennustaja Li Edelkoortin puheenvuoron Textiles Tomorrow -seminaarissa Aalto Yliopistossa. “Edelkoort korostaa, että on tärkeää katsoa taaksepäin ja tutkia historiaa. Antropologia on strategiaa, hän sanoo, ja arkeologia on tutkimusta – näitä tarvitaan välineinä, jotta voimme ymmärtää mitä tekstiilit ovat.” https://www.aalto.fi/fi/uutiset/ tekstiilit-ovat-rajattomia .

Bluff

Ympäristön digitalisoituessa myös havainnoiminen ja arvot muuttuvat lähes huomaamatta. Teknologia on ujuttautunut osaksi arkea, kulttuurielämyksiä ja terveydenhuoltoa tahdoimmepa sitä tai emme. Digitaalinen ei kuitenkaan ole niin aineetonta kuin on väitetty. Esim. keinoälyn kehitys voi lähivuosina kiihdyttää ilmastonmuutosta, sillä lisääntyvä laskentateho vaatii loputtomasti energiaa.

>CHECK THIS! Suunnittelijat Behruz Hairullaev, Brandon Muir ja Nicholas Licausi luovat holografista todellisuutta, joka tekee yksilökokemuksesta yhteisöllisen elämyksen. www.designboom.com

Essentials

ESSENTIALS jatkaa edellisen kauden luotettavien neutraalien vahvaa esiintymistä. Ajattomina ne ovat olennainen osa kestävää elämäntapaa. Materiaalit ovat pitkäikäisiä ja keskenään yhdisteltäviä. Sävyissä hiiltä, nokea, kierrätettyjä harmaita, nahkaa.

>CHECK THIS! A MATERIAL (R)EVOLUTION Sveitsiläinen laukkuyritys Qwstion on kehittänyt maailman ensimmäisen banaanikuidusta valmistetun teknisen materiaalin.

Sour

Elävä luontoyhteys on eheyttävä. Päiväkävely voi olla tasapainottavaa metsäterapiaa. Pohjoisen suot ovat valtavia hiilinieluja; ne varastoivat turpeeseen enemmän hiiltä kuin on ymmärretty. Ne toimivat myös muistina; kosteissa, hapettomissa ja happamissa oloissa eloperäiset materiaalit säilyvät hajoamatta jopa vuosituhansia. Sävyissä on shamanistista tummuutta, kerrostunutta ruosteen punaista, sammalen, turpeen, juurien ja lehtien muhkeita yhdistelmiä.

>CHECK THIS! Rohtomandrake (Mandragora officinarum) eli alruuna tunnettiin antiikin Kreikan lääketieteessä kivunlievittäjänä. Sen juuret muistuttavat alastonta ihmisruumista, ja kasviin onkin kansanuskomuksissa liitetty maagisia ominaisuuksia, mm. kerrottiin, että kasvi huutaa maasta irrotettaessa niin kovaa, että edes mehiläisvahaiset korvatulpat eivät voi suojata kuuroutumiselta.

Avaa pdf

 

Avaa sivu

 

Avaa pdf

 

Avaa sivu

 

Avaa pdf

 

Avaa sivu

 

Suomen Intercolor ICfin ry
Jätkäsaarenkuja 13 B 50
00220 Helsinki, Finland

e-mail: info(at)icfin.com
mobile: +358 (0)44 530 0015