ICfin väri- ja trendiennusteiden taustalla on runsaasti paitsi keskustelua vaikuttavaista ilmiöistä, kansainvälisen asiantuntijaverkoston ajatustenvaihtoa ja inspiroivaa materiaalitutkimusta, myös tarkkaa värisilmää, matemaattisia taitoja sekä teknisiä ja mekaanisia rajoitteita ylittävää luovuutta.

Nanson, ja nykyisen Nokian Neulomon, tekstiilisuunnittelija Eeva-Maija Sovero-Syväpää on reseptoinut ICfin karttavärejä 2000-luvun alusta lähtien. “Saan heiltä selkeän väriesityksen, mutta materiaalit ovat hyvin vaihtelevia ja mielenkiintoisia. Se on aina yhtä hauskaa ja yllättävää. Ahaa, tällä kertaa värit haetaan höyhenistä ja kumimatosta” Eeva-Maija naurahtaa.

“Suunnittelijoille on tyypillistä tuoda värimallit hyvin moninaisissa muodoissa. Etenen ensin katsomalla puhtaat värit ja vertailen niitä suunnittelijan väreihin. Sitten teen omat valistuneet arviot resepteistä ja pyydän värikeittiöltä koepainoja niistä”.  Juuri sen oikean ICfin kausivärikartan sävyn löytämiseksi tehdään siis runsaasti erilaista taustatyötä. Parhaillaan tekeillä ovat kesän 2018 ICfin-värit, joista uusi kartta ilmestyy lokakuun 2016 aikana. Kartta lähetetään automaattisesti kestotilaajille.

Design on Tampereen DOT-lehden numerossa 4/2016 on mielenkiintoinen juttusarja teemalla Ammattina väri, jossa myös Eeva-Maija kertoo työstään. Avaa pdf tai lue artikkeli ja koko juttusarja issuu-palvelussa.